Workshops

Een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Greenstage is het geven van gastcolleges, lesmodules en workshops in duurzaam organiseren voor scholen en organisaties.

Voor organisaties die hun duurzaamheidsambities inhoud willen geven is er de mogelijkheid om samen met Greenstage een stappenplan op te zetten. Het doel is om dit zo te doen dat een milieukeurcertificering op basis van de Barometer Duurzame Evenementen uiteindelijk mogelijk is.

Voor scholen en instellingen geldt dat samen met studenten gewerkt wordt aan het enthousiasme voor en vergroting van kennis over het duurzaam organiseren van evenementen. De kennis daarover wordt tijdens lessen overgedragen. Die lessen zijn interactief, zorgen voor praktisch toepasbare kennis en maken studenten enthousiast. 

De praktische tool die hierbij gebruikt wordt is het certificatieschema Barometer Duurzame Evenementen van milieukeur (code BDE.1) en de zelf ontwikkelde van A naar Z naar A++ organisatiemethode.

De modules en lessen die Greenstage aanbiedt zijn altijd maatwerk. Ze worden per aanvraag, opleiding of evenement aangepast.